Accountmanager DPG Media Technology

Job description

Amsterdam - Heb jij al wat commerciële meters op de teller staan en ben je klaar voor de volgende stap? En wil je klanten adviseren over strategische samenwerkingen voor één van de grootste websites van Nederland? Dan kan dit een mooie positie voor jou zijn!


Wie zijn wij

Voor het team van DPG Technology (divisie binnen DPG Media) zijn wij op zoek naar een Accountmanager. Bij elkaar hebben de titels van DPG Technology rond de 100 miljoen pageviews en 5 miljoen unieke bezoekers per maand. En Tweakers is volgens onderzoek van VINEX/NOBO zelfs de 5e nieuwssite van Nederland. Op onze platformen kan je terecht voor het laatste technologie nieuws en het vergelijken van consumenten elektronica en games, op basis van expert- en gebruikersreviews.


Wat ga je doen

Als Accountmanager ben je verantwoordelijk voor het beheer van een groep partners van DPG Technology met een focus op mobile, automotive en IT Pro. Hierbij richt je je op het ontwikkelen, onderhouden en uitbouwen van relaties met directe adverteerders, affiliate netwerken en media-, pr-, en communicatiebureaus door heel Nederland. Jij bent de adviseur richting jouw klanten over strategische samenwerkingen, merkcampagnes, merk-concepten en sales campagnes. Hierbij worden creatieve concepten steeds belangrijker! 


Verder:

 • Bepaal je de sales strategie voor jouw klanten, mediabureaus en andere marktpartijen.

 • Bouw en onderhoud je relaties met zowel huidige als nieuwe klanten. De nadruk ligt op huidige partners.

 • Analyseer je Pricewatch samenwerkingen, signaleer je kansen voor partners en DPG Technology en is het je niet vreemd om datagedreven te denken en werken.

 • Onderhandel je over commerciële afspraken. Hierbij zorgt je voor maximaal rendement voor zowel onze partners als voor DPG Technology.

 • Staan creatieve concepten daarbij steeds meer in de punt.


Het team

Je komt terecht in een dynamisch, gedreven en ervaren team van 12 directe sales collega's, bestaande uit verschillende rollen en profielen. Het account team bestaat uit 7 collega’s, waarvan 1 werkzaam in België. Een mooi voorbeeld van hoe wij samenwerken is ons duo systeem. Hierbij werken er twee accountmanagers per branche samen. Je bent samen verantwoordelijk voor een klantenpakket door heel Nederland. Deze gezamenlijke verantwoordelijkheid zorgt voor een goede begeleiding en een mooie leerschool.


Wij bieden jou

 • Salaris passend bij jouw ervaring, met daarnaast een mooie en realistische bonusstructuur.

 • Een 36 urige werkweek.

 • Persoonlijke keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).

 • Een auto van de zaak.

 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.

 

Wat maakt jou de ideale kandidaat
Je bent een innovatief persoon die voortdurend kansen ziet voor nieuwe producten en markten en deze met zijn/haar klanten of relaties onderzoekt. Het liefst zo vaak mogelijk bij je klant en ga je op basis van inhoud een gesprek aan. Je bent gestructureerd en werkt planmatig aan het uitbouwen van je klantenpakket. Verder neem je mee:

 • Hbo- of Wo werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar commerciële ervaring binnen media, sales en/of marketing.

 • Aantoonbaar goede resultaten geboekt in het uitbouwen van relaties en het realiseren en vergroten van de omzet.

 • Ervaring met de verdienmodellen; Concepts (branded content), Events, Display, Programmatic, Data en Mobile.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Job requirements

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. 

  

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

  

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

  

Sollicteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als Accountmanager DPG Media Technology? Solliciteer dan snel! Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

 

Eerst nog wat meer weten? Valéry beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar valery.joosten@dpgmedia.nl.