Accountmanager DPG Media Parenting

Job description

Amsterdam - Heb jij al wat commerciële meters op de teller staan en ben je klaar voor de stap? En wil je klanten adviseren over strategische samenwerkingen voor de grootste Parenting uitgever van Nederland? Dan kan dit een mooie positie voor jou zijn!    
 
Wie zijn wij

Voor het Special Interest Media sales team zijn wij op zoek naar een Accountmanager Parenting. Je gaat werken voor Ouders van Nu en Kek Mama, met een bereik van ruim 3 miljoen ouders. Ouders van Nu en Kek Mama zijn 360 graden actief in print, online, events, social en (online) televisie. 


Wat ga je doen

Als Accountmanager ben je verantwoordelijk voor het beheer van een groep partners van DPG Special Interest Media met een focus op Parenting. Dat zijn de (aanstaande) ouders van baby’s tot en met kinderen in de brugklas. Hierbij richt je je op het ontwikkelen, onderhouden en uitbouwen van relaties met directe adverteerders, affiliate netwerken en media-, pr-, en communicatiebureaus door heel Nederland. Jij bent de adviseur richting jouw klanten over strategische samenwerkingen, merkcampagnes, merk-concepten en sales campagnes. Hierbij zijn creatieve concepten heel belangrijk!


Verder:

 • Bepaal je de sales strategie voor jouw klanten, mediabureaus en andere marktpartijen.

 • Bouw en onderhoud je relaties met zowel huidige als nieuwe klanten. De nadruk ligt op nieuwe partners.

 • Signaleer je kansen voor partners en DPG Special Interest Media en is het je niet vreemd om data informed te denken en werken.

 • Onderhandel je over commerciële afspraken. Hierbij zorg je voor maximaal rendement voor zowel onze partners als voor DPG Special Interest Media.

 • Creatieve concepten die de brug slaan tussen de boodschap van de partner en de tone of voice van onze titels zijn essentieel.

 

Het team

Je komt terecht in een dynamisch, gedreven en ervaren team van ca. 15 directe sales collega's, bestaande uit verschillende rollen en profielen in verschillende niches. Je bent samen met het team verantwoordelijk voor een klantenpakket door heel Nederland. Deze gezamenlijke verantwoordelijkheid zorgt voor een goede samenwerking en een mooie leerschool.


Wij bieden jou

 • Salaris passend bij jouw ervaring, met daarnaast een mooie en realistische bonusstructuur.

 • Een 36-urige werkweek.

 • Persoonlijke keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).

 • Een auto van de zaak.

 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.

    
Functie eisen

 • Hbo- of wo werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar commerciële ervaring bij voorkeur binnen media, sales en/of marketing of in Parenting.

 • Je bent zeer klantgericht, nieuwsgierig en stelt de klantbehoefte centraal in jouw werk.

 • Je bent een innovatief en initiatiefrijk persoon die voortdurend kansen ziet voor nieuwe producten en markten en deze met zijn/haar klanten of relaties onderzoekt.

 • Aantoonbaar goede resultaten geboekt in het uitbouwen van relaties en het realiseren en vergroten van de omzet.

 • Ervaring met de verdienmodellen; Concepts (branded content), Events, Display, Programmatic, Data, Licencing, Televisie en Mobile.

 • Je bent gestructureerd en werkt planmatig aan het uitbouwen van je klantenpakket

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Job requirements

Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan direct!

Heb jij eerst nog vragen? Ik beantwoord die graag via valery.joosten@dpgmedia.nl of 06-21262903. Een WhatsApp bericht mag ook.

   

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

   

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

   

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.