Accountmanager Direct Clients - Qmusic

 • Sales & Operations
 • Amsterdam, Netherlands

Accountmanager Direct Clients - Qmusic

Job description

Amsterdam - Ben jij bekend met de mediabranche, commercieel gedreven en een echte netwerker? Word jij enthousiast van het genereren van new business maar ook het beheren en uitbouwen van onze relaties? Dan zijn wij bij Qmusic op zoek naar jou!

Wat ga je doen
Als Accountmanager Direct Clients houd jij je bezig met het opbouwen, in stand houden en proactief bewerken van een (potentieel) adverteerders netwerk. Je bent van A tot Z verantwoordelijk voor jouw eigen business, een kleine ondernemer onder ons dak. Zo ga je zelf een plan opstellen, bewaak je gedurende het jaar de omzetcijfers en weet je precies welke actiepunten je op moet pakken om de gestelde doelen te behalen.

Je onderhoudt bestaande relaties en benadert potentiële leads om het klantenbestand uit te breiden. Met jouw commerciële ervaring en kennis van de mediamarkt weet je hoe je radio vreemde adverteerders (of niet Qmusic radio adverteerders) moet enthousiasmeren om het eerste gesprek met jou aan te gaan. Daarnaast:

 • ondersteun je in het bedenken van salesacties;
 • breng je adverteerders op de hoogte van geplande campagnes;
 • rapporteert afspraken, contracten en contactinformatie in het CRM systeem.

Wie zijn wij
Met ongeveer 100 man sterk wordt er gewerkt aan dé grootste radiozenders van Nederland. Met een extra FM frequentie voor een nieuw landelijk radiostation en door ons snelgroeiend digitaal radio portfolio, gaan we ons bereik nog verder vergroten. We hebben een dynamische omgeving en zijn een platte organisatie. Jij komt te werken in een team van 20 collega’s, waarin jij samen met het accountteam de markt bewerkt. Dit accountteam bestaat uit 8 accountmanagers en 2 branded content (account)managers die samen de mediabureaus en adverteerders servicen op het gebied van spot en branded content.

Wij bieden jou

 • een goed salaris, passend bij jouw ervaring;
 • interessante bonusregeling;
 • auto van de zaak;
 • 8% vakantiegeld en 4% persoonlijk budget;
 • 36-urige werkweek;
 • jaarlijkse winstdeling o.b.v. de prestaties van DPG Media;
 • ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen en trainingen.

Functie eisen

 • hbo werk- en denkniveau;
 • minimaal 1 tot 3 jaar relevante werkervaring in een commerciële (media) omgeving en een netwerk binnen media;
 • kennis van de (radio)markt is een pré;
 • sterke commerciële vaardigheden, doorzettingsvermogen en een winnaarsmentaliteit;
 • rijbewijs B.


Qmusic is onderdeel van DPG Media en als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Job requirements

Heb je direct zin om aan de slag te gaan? Solliciteer dan direct!
Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. 

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken
Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.