Senior tech recruiter

Functieomschrijving

Hoofddorp - Als senior tech recruiter bij DPG Media werf je het toptalent dat bouwt aan de systemen voor een miljoenenpubliek. Je gaat werven voor tientallen merken waaronder NU.nl, Donald Duck, de Volkskrant, AD, en Tweakers! Jij gaat mede verantwoordelijk zijn voor de digitale versnelling van DPG media!


Wat ga je doen
In de rol van senior tech recruiter ben jij dé recruitment partner van onze hiring managers voor de invulling van hun tech vacatures. Jij zal nauw gaan samenwerken met hen om ervoor te zorgen dat we de beste IT’ers aan boord halen. Het soort rollen waarvoor je zoekt varieert van een Scala developer, machine learning engineer en iOS developer tot UX designer, architect en product owner. Naast het invullen van vacatures vragen we je ook om continu mee te denken en de business van advies te voorzien: jouw input wordt op prijs gesteld. Je gaat uit naam van DPG Media tech evenementen bezoeken om zo op de hoogte te blijven van wat er speelt en te netwerken. 

Wie zijn wij

Het recruitmentteam bestaat uit een teamlead en 5 zeer ervaren recruiters. Elke recruiter heeft zijn eigen focus op bijvoorbeeld, digital marketing, sales, redactie of IT. Er is heel veel vrijheid in de functie: jij deelt je dagen in zoals jij denkt dat dit het beste is. Tegelijkertijd zijn wij een heel hecht team: we zijn in ieder geval één dag met elkaar op kantoor en humor en saamhorigheid staan op één. Er wordt hard gewerkt aan de successen en het team helpt elkaar om iedereen de beste versie van zichzelf te laten zijn. We werken daar waar het werkt: vanuit huis en vanuit Hoofddorp. Omdat veel van onze managers in Amsterdam zitten zal je daar ook kunnen werken.


Wij bieden

  • Een goed salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring.
  • Een 36-urige werkweek.
  • Keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
  • Jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie).
  • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.

Functievereisten

Wat maakt jou de perfecte kandidaat?

Je hebt minimaal twee jaar ervaring als corporate IT/tech recruiter, gericht op developers/engineers. Je weet als geen ander hoe je deze doelgroep moet benaderen en je weet waar en hoe je moet sourcen. Je hebt aantoonbare ervaring met stakeholder en verwachting management. Verder ben je een teamplayer, hou je van je vak en sta je stevig in je schoenen. 


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staat we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als senior tech recruiter? Solliciteer dan uiterlijk 20 december. Je krijgt binnen twee weken na ontvangst van je sollicitatie altijd een reactie. Eerst nog wat meer weten? Jacomine beantwoordt graag je vragen. Stuur een mail naar jacomine.devisser@dpgmedia.nl of een appje kan ook 0629441316.

Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.

Ontdek wat wij je te bieden hebben. En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.