Coördinator analytics

Functieomschrijving

Hoofddorp – In deze rol als coördinator analytics ben jij de partner van onze redacties die hen helpt met het optimaliseren van ons bereik, de leestijd en retentie van onze lezers.


Over het team

Je bent in deze rol werkzaam binnen het Digital Transformatie Team magazines. In dit team werk je met 7 andere collega’s aan het realiseren van een optimale digitale (lees)ervaring voor onze magazinemerken: Libelle, Margriet, Flow, Veronica, TotaalTV, Superguide, Donald Duck, Tina, ZoZitDat, Fashionchick Girls, Flair, VIVA, Story en Nouveau.

Wat ga jij doen

Je bent de spil tussen het analytics team en de redacties van de verschillende magazinemerken. Jij weet de wensen van de (hoofd)redacties en directies te vertalen naar duidelijke instructies voor onze engineers. Daarbij help jij redacties inspelen op actualiteiten, bijvoorbeeld door redacties hulpmiddelen te bieden om slim online trends te monitoren. Ook ontwikkel je strategieën om het juiste verhaal, op het juiste moment, met de juiste toon, aan het juiste publiek te brengen via het juiste kanaal.

Jouw hoofdtaken bestaan uit:

 • het vertalen van data naar concrete adviezen voor de contentmakers;
 • het verzorgen van rapportages, presentaties en mailings aan redacties;
 • het trainen en begeleiden van redactie op gebied van data interpretatie;
 • adviseren en helpen (hands-on) met de optimale inzet van de marketingtools (nieuwsbrief, browserpush etc.).


Wij bieden

 • Salaris passend bij jouw ervaring.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Persoonlijke keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • Deelname aan de winstdelingsregeling.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.
 • Locatie in Hoofddorp (momenteel werken we vanuit huis).
 • Werken met de nieuwste stack.
 • Kennisdeling vanuit onze tech collega's.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.


We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.


Ontdek wat wij je te bieden hebben of leer onze tech organisatie kennen! En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Functievereisten

Wie ben jij

Je bent in staat om relevante inzichten uit data te halen die redacties helpen in hun dagelijks werk. Hierbij borgt je zowel commerciële als redactionele KPI’s (bereik, journalistieke onafhankelijkheid). Je hebt gevoel voor cijfers en gaat op onderzoek uit als ze niet stroken met wat je zou verwachten. Je kunt ze duiden en op waarde schatten, en hebt oog voor valkuilen en vertekeningen, dus brengt ze met de nodige nuance. Verder over jou:

 • Je hebt werkervaring met methoden voor data-analyse en -verwerking, zoals Tableau, PowerBI, Google Analytics of Looker;
 • Je snapt hoe A/B-tests werken en hoe die kunnen worden ingezet om (de ervaring met) content en onze media te verbeteren;
 • Jij houdt kansen/innovaties in de markt in de gaten en zet deze om naar kansen/concreet advies voor de redacties;
 • Het is een enorme pré als je overweg kunt met MySQL, Python, R of vergelijkbare tools en programmeertalen.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Word jij binnenkort onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!
Eerst nog wat meer weten? Ik beantwoord graag je vragen via mark.van.dommelen@dpgmedia.nl. Bellen of appen mag ook op +316 83 80 00 59.


Wij doen graag onze werving zelf en wensen niet samen te werken voor de invulling van deze rol.