Test automation engineer

Job description

Amsterdam - In deze rol als test automation engineer ben jij de kwaliteitsbewaker van verschillende B2B systemen en zorg jij ervoor dat onze testen zoveel mogelijk wordt geautomatiseerd. 

Wat ga je doen

Onze omgeving is sterk gedistribueerd en vereist continu testing. Dit moet gefaciliteerd worden door middel van CI/CD methodiek en moet aansluiting vinden met Jenkins. De test scenario’s moeten integraal onderdeel worden van het CI/CD scenario.

Jouw rol stopt niet bij test creatie en -uitvoering. Jij hebt in het team een coachende rol waarin je het team proactief begeleid in jouw opzet van test automation. Samen bewaken jullie voortdurend de kwaliteit van de applicaties die jullie ontwikkelen, zowel functioneel als technisch. Jouw hoofdtaken bestaan uit:

 • Het ontwerpen, ontwikkelen en uitvoeren van automation code.
 • Het implementeren en begeleiden van het test-automation framework. 
 • Daarnaast krijg je ook de kans om met jouw technische kennis en praktische Java ervaring mee aan de slag gaan met de developers.


Wij bieden jou

 • Salaris afhankelijk van leeftijd en ervaring.
 • Laptop en telefoon van de zaak.
 • Keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • 24 vakantiedagen, met optie tot bijkopen.
 • Werken met de nieuwste stack.
 • Jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie).
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.


We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.


Ontdek wat wij je te bieden hebben of leer onze tech organisatie kennen! En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Job requirements

Wie ben jij 

Jij hebt uitgebreide ervaring met test automation binnen een Scrum of andere Agile/lean omgeving. Ook heb je een passie voor kwaliteit en een drang naar continu verbeteren. Jij bent pragmatisch en resultaatgericht ingesteld en ziet de waarde van feedback en open communicatie. Verder heb jij:

 • ervaring met Java, Cucumber, (bijvoorbeeld Selenium), Git/bitbucket, Maven, Jenkins, CI/CD, SQL, Webservices/Microservices, Jira, Confluence.
 • een ISTQB Agile Tester Extension.
 • kennis van BrowserStack en AWS.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!

Heb je nog wat vragen? Ik beantwoord deze graag via venetia.de.wit@dpgmedia.nl


Wij doen onze werving het liefste zelf en hebben hier geen hulp bij nodig.