Stagiair Digitale strategie - Redactie AD

Job description

Wil jij alles leren over verhalen vinden en vertellen via de digitale kanalen van het AD - website,app en sociale media? Dan is een stage bij het gloednieuwe multimedia team van AD echt iets voor jou.


Wat ga je doen
Als stagiair denk je na hoe we verhaal het best kunnen verspreiden: op welk tijdstip en in welke vorm. Je denkt strategieën uit om verhalen zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Maar ook: Hoe zorgen we ervoor dat mensen voor groot nieuws eerst naar AD gaan? En dat het regionale nieuws de juiste mensen bereikt? Hoe interesseren we de lezers voor moeilijke onderwerpen? Je hebt alle vrijheid om te experimenteren met moderne, creatieve vertelvormen.


Profiel
We zoeken iemand die wil leren en niet bang is voor cijfers (data). Je durft voorstellen te doen om onze werkwijzen te verbeteren en zit vol met ideeën die je zelfstandig in de praktijk kunt brengen en kunt vertalen naar nieuwe werkwijzen. Verder zien we graag iemand die:

  • denkt en werkt op minimaal HBO-niveau (denk aan opleidingen over media, maar ook marketing, IT, of maatschappelijke studies)
  • niet schroomt eigen ideeën in te brengen
  • ideeën kritisch evalueert aan de hand van de cijfers
  • affiniteit heeft met nieuwe media en of (online) video
  • graag samenwerkt met ervaren journalisten
  • bereid is nieuwe kennis en vaardigheden op te doen


Bevalt de stage? Dan hopen we je daarna als freelancer te kunnen inzetten.

Job requirements

Periode
Wij nemen het hele jaar stagiairs aan. Meestal met ingang van 1 maart, 1 juni, 1 september en 1 december (en zo nodig tussendoor in overleg). De stage duurt minimaal drie maanden, eventueel langer. Je werkt 38 uur per week en ontvangt een stagevergoeding.


Reageren?

Wil jij aan de slag in een inspirerende omgeving? Reageer dan via de sollicitatiebutton op deze pagina. Heb je vragen, stuur dan een mail naar Jaap van Zessen, chef multimedia redactie AD, j.vanzessen@ad.nl.