Junior Machine Learning / Data Engineer

Job description

Hoofddorp - Als machine learning data engineer bij AdData bouw je aan data gedreven oplossingen / modellen met als doel de performance van advertentie campagnes te verhogen, tools te maken voor adverteerders om hun ideale doelgroep samen te stellen en  inzichten te verkrijgen vanuit dashboards.


Over AdData

Met onze grootste nieuwssites in België en Nederland (HLN.be, De Morgen, AD.nl, Nu.nl), en onze online TV & Radio platformen (VTM GO, Q-Music) bereiken we miljoenen bezoekers per dag. Die zijn verantwoordelijk voor miljoenen pageviews/videostreams per maand, goed voor Terabytes aan klik-data. Op basis van deze data, grondige analyses, clustering, predictieve modellen, machine learning e.a. technieken bouwen we aan advertentie oplossingen op maat.

Bij ADdata werken we hiervoor met verschillende tools & technologieën, AWS stack, Spark, Databricks, PySpark, Scala, Python, Spark ML, SKlearn. We experimenteren door zelf te ontwikkelen, maar gaan even goed met startups of tech-partijen in zee. Wat voor ons telt zijn de inzichten & duurzame waarde die we uit data kunnen halen, voor onszelf én de klant/consument


Je maakt deel uit van een Agile team (10 FTE) als Machine Learning Data engineer met 2-wekelijkse sprints met veel exposure naar business. Je werkt met verschillende technologieën om je doel te bereiken waarbij je steeds kan terugvallen op IT (developers & architects) voor ondersteuning en best practices.


Wat ga je doen?

Jouw hoofdverantwoordelijkheden bestaan uit:

 • Data-vragen vertalen naar selectie van de juiste data, metrics/meetproces, analyse en algoritme-keuze.

 • Industrialiseren van A-tot-Z ETL jobs voor de selectie van data en het voeden van ML modellen, KPI’s & rapporten.

 • Analyseren en interpreteren van data en het maken van aanbevelingen voor het opbouwen van segmenten.

 • Zowel proactief als op aanvraag werken van de business & product owner, en je bouwt vanuit de datamodellen, segmenten, inzichten en kennis van de business op.


Wij bieden

 • Een goed salaris afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Laptop en telefoon van de zaak.
 • Keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • 24 vakantiedagen, met optie tot bijkopen.
 • Jaarlijkse winstregeling (o.b.v. resultaat van de organisatie).
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.
 • Het werken met ‘state of the art’ analysetechnieken in AWS met ongekend grote datasets.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.


Ontdek wat wij je te bieden hebben of leer onze tech organisatie kennen! En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter

Job requirements

Wie ben jij?

 • Je hebt een master diploma of PhD diploma Computer Science, Toegepaste Informatica met afstudeer optie of eerste ervaring in AI en/of Data Science.

 • Professionele ervaring is een plus, maar we staan zeker ook open voor afgestudeerden die ons kunnen overtuigen.

 • Ervaring met Data Science in Python/PySpark is een must (via je opleiding of professionele ervaring), daarnaast ben je op de hoogte van ontwikkeling betreft data science/machine learning algoritmes in classificatie, clustering, text mining.

 • Ervaring met Scala, Spark, Snowflake en Amazon/AWS is een plus, we verwachten in ieder geval bereidheid om dit te leren.

 • Je weet dat data science niet enkel over algoritmes gaat, maar vooral ook over data verkennen, verwerken, structureren, interpreteren, en inzichten naar eindklanten communiceren. Data is dus meer dan een verzameling bits voor jou!

 • Je bent sterk geïnteresseerd in media, marketing én digital. Je wil evenzeer de ‘business’ begrijpen als het ‘algoritme’

 • Ervaring met digitale marketing en advertising systemen is een plus.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.


Word jij onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!

Heb je nog wat vragen? Ik beantwoord deze graag via mark.van.dommelen@dpgmedia.nl of bel/stuur een WhatsApp naar 06-83800059. 


Wij doen graag onze werving zelf en wensen niet samen te werken voor de invulling van deze rol