Google Workspace Specialist

Job description

Binnen een dynamische organisatie met diverse bedrijfsmerken en tools zorg jij als applicatie specialist ervoor dat tools voor samenwerking en communicatie vlekkeloos werken.


Wat ga je doen

Als medewerker van een collaboration team werk je aan de services voor de hele organisatie (België, Nederland & Denemarken) en ondersteun je hiermee bijna 6000 medewerkers. Je helpt onze organisatie onder meer met Collaboration tools (Gmail, Google Drive), Dev Tools (Jira, Confluence, Bitbucket), maar ook met Video Conferencing (Google Meet) & Communicatie platformen (Slack, Google Chat, Digital Signage, LumApps).

Je houdt je bezig met:

 • Migraties van data en mail naar Google Workspace
 • Het uitwerken van plannen voor de integratie van een recent overgenomen bedrijf.
 • Je analyseert de noden van de business en gaat samen op zoek naar gepaste oplossingen
 • Derdelijns support: het ondersteunen van de servicedesk met je kennis


Over het team

Het team bestaat uit 6 mensen waaronder een scrum master, product owner en applicatie specialisten. Het merendeel van het team werkt vanuit België vanuit waar ondersteuning wordt geboden.


Wij bieden

 • Salaris passend bij jouw ervaring.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Persoonlijke keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • Deelname aan de winstdelingsregeling.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.
 • Locatie in Amsterdam (momenteel werken we vanuit huis).
 • Werken met de nieuwste stack.
 • Kennisdeling vanuit onze tech collega's.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.


We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.


Ontdek wat wij je te bieden hebben of leer onze tech organisatie kennen! En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Job requirements

Wie ben jij

Vanwege de uitbreiding van onze scope zijn we op zoek naar iemand met kennis van het beheer van Google Workspace. We zijn op zoek naar iemand die zelfstandig kleine projecten kan oppikken en hierover kan sparren met business stakeholders. Voortdurend willen bijleren is een must. Een groot probleemoplossend vermogen maakt je in deze rol succesvol. Verder zijn we op zoek naar:


 • Ervaring met beheer van email services en collaboration tooling.
 • Reisbereidheid: Je hoofdlocatie is Amsterdam, maar je reist minstens 2 dagen per 2 weken naar Antwerpen of één van onze andere locaties in Nederland of België.
 • Uitstekende Nederlandse & Engelse taalvaardigheid.
 • Javascript kennis en/of Powershell ervaring is mooi meegenomen.


Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Word jij binnenkort onze nieuwe collega? Solliciteer dan nu!
Eerst nog wat meer weten? Ik beantwoord graag je vragen via mark.van.dommelen@dpgmedia.nl. Bellen of appen mag ook op +316 83 80 00 59.


Wij doen graag onze werving zelf en wensen niet samen te werken voor de invulling van deze rol