Skip to content

Freelance misdaadjournalist West-Vlaanderen

Op locatie
 • West-Vlaanderen, Vlaams Gewest, België
News City

Functieomschrijving

Ben je thuis aan de kust en het noorden van West-Vlaanderen en heb je een grote passie voor misdaadjournalistiek? Word je getriggerd door een zware brand of het verhaal achter een misdrijf? Zie je jezelf al verslag uitbrengen in de door wateroverlast getroffen Westhoek? En kriebelt het om dat te delen met de HLN-lezer in tekst, beeld en video? Dan ben jij de journalist die wij zoeken om ons team te versterken.

Welke uitdaging ga jij aan?

 • Als misdaadjournalist voor HLN aan de kust cover je al het nieuws waarbij politie, hulpdiensten en justitie betrokken zijn.
 • Je onderhoudt als misdaadjournalist een goed contact met politie en gerecht, met advocaten en parketwoordvoerders. Je probeert steeds als eerste het nieuws te brengen op hln.be en gaat daarna op zoek naar het verhaal achter de feiten. Mensen staan bij ons centraal.
 • Je hebt een vlotte pen die onze lezers onmiddellijk meeneemt in het verhaal. Je weet wel: ‘de hartslag van Vlaanderen'
 • Je werkt van thuis maar onderhoudt telefonische contacten met de redactie in Antwerpen en levert dagelijks nieuwsberichten af voor HLN.be en Het Laatste Nieuws.
 • Je bouwt een netwerk op waarmee nieuws sneller tot bij jou geraakt, en waar je gebruik van maakt om je nieuws te duiden.
 • Je beheert de regionale Facebookpagina's van Het Laatste Nieuws en deelt daar je sterke verhalen op het juiste moment.


Tot slot maak je deel uit van ons ‘Regiohuis’. We zetten volop in op de combinatie print en digitaal. Zo treed je in jouw rol als journalist, samen met jouw collega’s, ook op als ware community manager van de regionale socials.Vereisten

Wat heb jij in je mars?

 • Jij bent thuis in het noorden van West-Vlaanderen, met nadruk op de kust. Ook een verplaatsing naar de regio Diksmuide-Veurne of Brugge schrikt je niet af.
 • Nieuws is onvoorspelbaar. Avond- en weekendwerk schrikt je niet af.
 • Een rijbewijs B en een eigen auto zijn een must.
 • Ervaring is geen vereiste, maar je hebt wel het journalistieke virus in je. Je bent een echte nieuwsjager, je gaat actief op zoek naar de strafste verhalen.
 • Je bent stressbestendig. De drive, deadlines en resultaatgerichtheid van de redactie vormen jouw ideale habitat.
 • Je bent een teamplayer, die zich ook samen met collega-journalisten op een verhaal kan storten.
 • Je haalt energie uit het idee om samen met een sterk team te bouwen aan het grootste nieuwsmedium van het land.


Waarom kiezen voor DPG Media?

Je komt terecht in hét toonaangevend mediabedrijf, dat bruist van de toffe collega's die net als jij gebeten zijn door nieuws en die de snelheid waarmee de journalistiek evolueert als een boeiende uitdaging zien. Je bouwt mee aan de nieuwsmedia van morgen en krijgt de kans om bij te leren dankzij unieke opleidingen. Je mag een marktconform tarief voor freelancers verwachten.

De strategie van DPG Media focust op de digitale versnelling en hoe we ervoor zorgen dat we als leidend mediabedrijf voorop blijven. Daarvoor zijn ook jouw talenten, kennis en skills cruciaal. Dus geven we je alle kansen om te blijven groeien. Zo houd je grip op je toekomst. Via verschillende opleidingen en de “Academy by DPG Media” neem je ownership over jouw ontplooiing.

Ben jij top in je vakgebied of heb je de ambitie om top te worden? Fleur je helemaal op in een warme, creatieve, bruisende omgeving waarin je constant uitgedaagd wordt? Neem contact met ons op en laten we samen bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Want jouw talent is welkom bij DPG Media, ongeacht jouw achtergrond en voorkeuren.

of