Data engineer

Job description

Amsterdam - Als data engineer werk je aan een van de grootste data lakes van Nederland dat dagelijks real-time-inzichten en gepersonaliseerde toepassingen gaat bieden aan miljoenen mensen.


Wat ga je doen
Door nauw samen te werken met verschillende business units en data teams bouw je aan datagedreven applicaties. Je werkt met de nieuwste big data technologieën die efficiënt om kunnen gaan met de continue stroom aan data van onze online media. Je zal bezig zijn met:

 • Ontsluiten en verrijken van gestructureerde en ongestructureerde data uit clickstream, content (tekst, audio en video) en operationele systemen.
 • Het activeren van modellen in productie op verscheidene personalisatie platformen.
 • Werken aan de verdere ontwikkeling van het Group Data Platform.
 • Adviseren over toepassingen en efficiënt gebruik van data en tooling aan zowel data analisten en scientists alsook marketeers en digital sales managers.


Over het team
In dit team werk jij samen met 10 data engineers en data warehouse specialisten. Dit team is verantwoordelijk voor de data vanuit onze websites, apps, streaming audio en video van merken zoals AD, Nu.nl, De Volkskrant, Tweakers en Qmusic.

Qua technologie gebruiken wij: SQL, Spark, Airflow, Docker, Kubernetes, Scala, Python, Redshift en AWS infrastructuur


Wij bieden

 • Salaris passend bij jouw ervaring.
 • Een 36-urige werkweek.
 • Persoonlijke keuzebudget van 12% (waarvan 8% vakantiegeld).
 • Deelname aan de winstdelingsregeling.
 • Ontwikkelingsmogelijkheden d.m.v. opleidingen, trainingen en certificaten.
 • Locatie in Amsterdam (momenteel werken we vanuit huis).
 • Werken met de nieuwste stack.
 • Kennisdeling vanuit onze tech collega's.


Nog meer redenen om bij DPG Media te willen werken

Bij DPG Media werken we voor meer dan 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s, radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90% van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen.


We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom. Dus solliciteer, wat je achtergrond ook is. Er staan ruim 5.500 slimme collega’s te popelen om je op te nemen in een team, of dat nou een projectteam, een pubquizteam of een sportteam is.


Ontdek wat wij je te bieden hebben of leer onze tech organisatie kennen! En, als je toch bezig bent, vind je ons ook op LinkedIn en Twitter.

Job requirements

Wie ben jij?
Voor deze rol als data engineer zoeken we iemand met meerdere jaren ervaring in een high scale omgeving. Jij kan goed autonoom werken en bent pro-actief in het aanpakken van nieuwe uitdagingen. Verder ben jij:

 • In staat om efficiënt inzichten te halen uit grote datasets middels SQL en Spark.
 • Ervaren met het deployen en schedulen van applicaties in de cloud op omgevingen als Airflow, Docker, Kubernetes en Lambda functies, of wilt dit snel leren
 • Thuis in programmeertalen als Scala en/of Python en omarmt best practices rondom softwareontwikkeling (git, coding standaarden, CI/CD pipelines).
 • Je hebt een streepje vóór als je ervaring hebt met AWS databases en infrastructuur.

Als hét grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met een diverse achtergrond in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie. Juist door de verschillen tussen collega’s ontstaan verrassende inzichten en innovatieve oplossingen. En dat past dan weer heel erg goed bij ons als organisatie. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt.

Word jij binnenkort onze nieuwe collega?
 Solliciteer dan nu!
Eerst nog wat meer weten? Ik beantwoord graag je vragen via floris.van.herpen@dpgmedia.nl


Wij doen graag onze werving zelf en wensen niet samen te werken voor de invulling van deze rol